Ιερά Μητρόπολις Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Επίσκεψη αντιπροσωπίας Ιταλικού Πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις της Ι.Μ. Βελλάς»
Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, η Σ.Α.Ε.Κ. (Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης) Ιωαννίνων και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνέχεια του επιτυχημένου Ευρωπαϊκού προγράμματος Prima Veggie-Μed-Cheeses φιλοξένησαν αντιπροσωπία του Πανεπιστημίου Marche (Università Politecnica delle Marche – UPDM) της Ανκόνα, αποτελούμενη από καθηγητές και φοιτητές. Από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετείχαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών δρ Σαμούρης Γεώργιος και δρ. Ψωμάς Ευδόξιος.
Ο όμιλος καθηγητών και φοιτητών του Ιταλικού Πανεπιστημίου φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ι.Μ. Βελλάς στις 5,6 και 7 Ιουνίου, ξεναγήθηκαν σε όλες τις εγκαταστάσεις που λειτουργεί η θεματική Σ.Α.Ε.Κ. Πρωτογενούς Τομέα, Μεταποίησης Προϊόντων και Βιώσιμης Ανάπτυξης με τις ειδικότητες: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ. Επίσης επισκέφτηκαν το νησί των Ιωαννίνων, ξεναγήθηκαν στις Ιερές Μονές του νησιού, συνοδεία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου.
Στις 6/6/2024 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα της Ι.Μ. Βελλάς όπου ο Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος απευθυνόμενος στους φοιτητές και στους καθηγητές του Ιταλικού Πανεπιστημίου τους καλωσόρισε στα Ιωάννινα και στις εγκαταστάσεις της Ι.Μ. Βελλάς, τους δώρισε το νέο ενημερωτικό λεύκωμα της Ι.Μ. Ιωαννίνων που έχει εκδοθεί στην Αγγλική γλώσσα.
Ο διευθυντής της ΣΑΕΚ κ. Αλεξίου Μιχαήλ καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Ιταλικού Πανεπιστημίου, τους ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία που είχαν στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος και τόνισε τη σπουδαιότητα της λειτουργίας της Θεματικής ΣΑΕΚ .
Οι ερευνητές δρ Σαμούρης Γεώργιος και δρ. Ψωμάς Ευδόξιος μετά το καλωσόρισμα τους ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμο για τη φιλοξενία αλλά και τη σημαντική συνεργασία Μητρόπολης Ιωαννίνων, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και Σ.Α.Ε.Κ. Ιωαννίνων.