Ιερά Μητρόπολις Ιωαννίνων

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ.κ. ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, επισκέφθηκε επισήμως την Σόφια της Βουλγαρίας, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την εκλογή και ενθρόνιση του νέου Προκαθημένου της Βουλγαρικής Εκκλησίας, Μακαριωτάτου Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, εκπρόσωποι της Αγιωτάτης εκκλησίας της Ελλάδος, εκκλησιάσθησαν το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου στον Πατριαρχικό Ναό της Αγίας Κυριακής -Σόφιας ,στην Θεια Λειτουργία κατά την οποίαν και χοροστάτησε μετά από πρόσκληση της Βουλγαρικής Εκκλησίας ,η Α. Θ. Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος .
Εν συνέχεια την ίδια ημέρα συμμετείχαν στην ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Πατριάρχου Βουλγαρίας , του από Βιδινίου Δανιήλ η οποία και τελέσθηκε μεγαλοπρεπώς στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.
Ιδιαίτερη ευλογία απετέλεσε η προσκυνηματική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου στον Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου του εξ’ Ιωαννίνων (+1555), όπου και φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.
Τον Σεβασμιώτατο ,συνόδευσε στην επίσκεψη Του στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας ο Πρωτοσύγκελλος Του, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Θωμάς Ανδρέου.