Ιερά Μητρόπολις Ιωαννίνων

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 Με σεμνότητα και με συνεχή ροή πιστών, που κατέφθασαν από όλη την Ήπειρο στο νεόδμητο Ναό του Αγίου Παϊσίου στην περιοχή Κιάφα Ιωαννίνων για να λάβουν την ευλογία του, τελέστηκαν οι ιερές ακολουθίες προς τιμήν του εορτάζοντος Αγίου.

Οι ιερές ακολουθίες ξεκίνησαν από την Παρασκευή 10 Ιουλίου το εσπέρας με την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία με την ιερά Αγρυπνία.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 11 Ιουλίου, τελέστηκε το πρωί Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού. Μετά το πέρας αυτής τελέστηκε εκ νέου ιερά Αγρυπνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Μαξίμου, ο οποίος προΐστατο σε όλες τις ακολουθίες του τριημέρου, κηρύττοντας με λόγο επίκαιρο, μεστό και διδακτικό.

Τα ισχύοντα για την πανδημία μέτρα επέβαλαν την τέλεση πολλών και συνεχόμενων ακολουθιών (παρακλήσεων, εσπερινών και Θ. Λειτουργιών), ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους αγιόφιλους προσκυνητές να συμμετέχουν τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η συμμετοχή του ευσεβούς και πιστού λαού επιμαρτυρά την μεγάλη αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο ενός ταπεινού μοναχού, τον οποίο δόξασε ο Θεός αναδεικνύοντας τον ως έναν εκ των λαοφιλέστερων Αγίων της εποχής μας. Το τριήμερο των λειτουργικών εκδηλώσεων έληξε την Κυριακή το εσπέρας με την τέλεση Παρακλητικού Κανόνος και μεθέορτου Εσπερινού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων